Alapok

A Windows 7 és Windows 8 operációs rendszereken előfordulhat az a hiba, hogy a "KIEJTÉS ELEMZŐ" program használata közben lecsökken a hangerő. Ez a hibajelenség egy Microsoft fejlesztés eredménye, amely érzékeli hogy kommunikációra használjuk a rendszert, ezért lehalkítja a böngésző hangjait, ami akadályozhat minket a tanulásban.

Ezt a funkciót szerencsére kikapcsolhatjuk a Windowsban:

1. Az egér jobb gombjával kattintsunk a képernyő jobb alsó sarkában található hangszóró ikonra, és válasszuk a "Lejátszóeszközök" menüpontot.

Egy fejezeten belül, amikor haladsz a tanulástól a tesztelésig, az oldal felső részén (valamint a jobb alsó menüben) folyamatjelző sávokat láthatsz, hogy tudd pontosan hol tartasz a tanulási folyamatban. A könnyebb eligazodás érdekében a felső folyamatjelző sáv színei megegyeznek az aktuális tanulási folyamat (tanulás, gyakorlás és tesztelés) színével.

Ha már bejelentkeztél, itt érheted el a PROFIL-odat (a saját adataidat), valamint a tanulás közben a tananyaggal kapcsolatos információkat, beállítási és navigációs lehetőségeket.

A MENÜ-ben találsz egy ÉSZREVÉTELEIM linket, amelynek a segítségével a tananyagainkkal és az oldallal kapcsolatos véleményed vagy ötleteid oszthatod meg velünk.

 

Tanulás közben a jobb alsó sarokban (vagy mobil eszközökön a MENÜ gombra kattintva) az éppen tanult tananyagon belüli leckékre, fejezetekre illetve a tanulási szakaszok között (tanulás, gyakorlás, teszt) is tudsz navigálni:

Tanulás: Az adott fejezet elejére ugrik, az új tananyaggal való ismerkedéshez. Ebben a szakaszban találkozhatsz új szavakkal/kifejezésekkel, és lehetőséged van megtanulni, memorizálni azokat.

A kiválasztott tananyag tartalomjegyzékét a jobb alsó sarokban, vagy mobileszközökön a Menü ikon-ben találhatod. Célja a leckéken belüli navigálás. A tartalomjegyzékben kedvedre válogathatsz a tananyag leckéi és fejezetei között.

A jobb felső sarokban a kék alapon fehér csíkos gomb a Menü ikon. Itt éred el a PROFIL-odat (a saját adataidat), valamint a tanulási módon belül a tananyaggal kapcsolatos információkat és navigációs gombokat.

Ha nem vagy bejelentkezve, a képernyő jobb felső sarkába kattintva a BEJELENTKEZÉS menüt találod. 

A bal felső sarokban található TABELLO® feliratra kattintva a főoldalra kerülsz bárhol is vagy az oldalon.

A főoldalon a Menü ikon-ben találhatod a regisztrációs menüpontot, vagy innen is beregisztrálhatsz: REGISZTRÁCIÓ

Keresd a KAPCSOLAT menüpontunk alatt a TABELLO® kapcsolattartónkat, vagy hívd az ügyfélszolgálatunkat.

A TABELLO® minden ma használatos számítógépen, mobilon és tableten is működik.

Használatához Chrome vagy Firefox böngésző ajánlott (bizonyos funkciók csak ezekben a böngészőkben támogatottak).

A TABELLO® eléréséhez internet kapcsolat szükséges.

A helyes kiejtés gyakorlásához nagy segítséget nyújt a "Kiejtés Elemző". Célja, hogy minél jobban megtanuld utánozni az idegen szöveg kiejtését.

Az idegen nyelvű beszéd tanulásánál nem csak a szavakat, mondatokat kell megtanulnod, hanem a helyes kiejtést, hangsúlyozást is. A KIEJTÉS ELEMZŐ-t a beszédkészséged elemzésére fejlesztettük ki.

Hogyan használd: